Greetz geeft

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Greetz
Op de kaarten van Greetz zie je het FSC® logo staan, maar wat betekent dit nou voor jou als klant en voor ons als Greetz.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Bij  verantwoord bosbeheer wordt op evenwichtige wijze rekening gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Voor Greetz is dit één van de manieren om sociaal en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

FSC

FSC stopt natuurlijk niet bij het bosbeheer, hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven (en dus ook bij Greetz) gebeurt door een onafhankelijke instantie.

Als Greetz dienen wij ons dus te verzekeren van de herkomst van het door ons ingekochte en gebruikte papier en karton. Daarnaast ontvangen onze medewerkers instructie over het behandelen van deze gecertificeerde papier- en kartonstroom.

FSC maakt het tevens mogelijk dat het hout of houtproduct gevolgd wordt door alle stadia van verwerking en distributie; dit geeft jou als klant van Greetz, zekerheid dat het karton voor jouw kaarten daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen en dat vinden wij erg belangrijk. Zo draagt Greetz bij aan een goed beheer van de natuur om ons heen, terwijl we jou voorzien van een verantwoord kaartje voor ieder moment. Uitsluitend producten als zodanig aangeduid zijn FSC®-gecertificeerd.

Greetz geeft terug

Iemand persoonlijke aandacht geven, dat doe je met Greetz. Die aandacht willen we zelf ook geven aan anderen door ons steentje bij te dragen aan mooie initiatieven in Nederland. KAdonatie is een van die mooie initiatieven, in samenwerking met Stichting Jarige Job. Doel is om bij te dragen aan feestelijke verjaardagen voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben.

Doe een KAdonatie en ontvang als bedankje een KAdonatie kaart om op te sturen naar een jarige job, een geslaagde of misschien wel een pas getrouwd bruidspaar. Zo maak je niet alleen hun dag bijzonder maar maak je het ook mogelijk om een verjaardagsbox te geven aan een kind waarvan het vieren van zijn of haar verjaardag niet vanzelfsprekend is. Want ieder kind verdient een verjaardag. Lees hier meer over KAdonatie.

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn er vele tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt hen door aan ouders een verjaardagsbox te geven waarin alles zit wat nodig is voor het vieren van een feestje.